Lelijke Edelstenen?!

Zo heel af en toe, komt het voor dat ik deelnemers aan mijn workshops en/of meditatie avonden, een vreemde vraag stel. Dit kan alleen bij herhalende deelnemers die al enige tijd bezig zijn met persoonlijke, spirituele en intuïtieve ontwikkeling én de energie van de edelstenen goed kunnen voelen.

Afgelopen maandagavond kwam zo’n moment aan bod.
bovenstaande aspecten waren ‘aan boord’ én we hadden (heel zeldzaam) tijd over na het behandelen van het bijpassende thema

“zet je jezelf ook eens op je prioriteiten lijstje”

De vreemde vraag luidde:
“Zoek de meest ‘lelijke’ edelsteen die je in de winkel kan vinden”.
Na dat iedereen een ‘lelijke’ edelsteen, voor zich had liggen,
legde ik uit waarom…

Waarom een lelijke? en wat is lelijk, waarom roept het weerstand op en wat betekent deze weerstand?

Natuurlijk zijn er altijd mensen, die geen enkele edelsteen lelijk vinden, ook omdat men van mij weet, alleen zuiver natuurlijke edelstenen te hebben, wat de lelijke neppers uitsluit, we hebben namelijk GEEN namaak, imitatie, bijgekleurde, chemische behandelde of synthetische ‘edel’stenen in onze webshop en praktijk.

Dit maakt het nog mooier om toch die keus te maken, welke je het lelijkst vind. Ons ego vind de situatie waarin we ons op het huidige moment bevinden, prima.
Alles wat (onbewust) naar ontwikkeling en transformatie neigt, roept weerstand op, omdat ons ego geen verandering wil.

Dus wanneer je op zoek gaat naar de edelsteen die de meeste weerstand oproept, kom je daar waar je volgende stap (mits je het aangaat) in je emotionele / spirituele ontwikkeling ligt.

Bijzonder om mee te maken dat eigenlijk iedereen op zijn/haar eigen manier met een transformatie proces bezig is.

en zo zijn de 4 van de 5 “lelijke edelstenen” waarvan voorafgaand aan mijn uitleg van werd gezegd “Deze zou ik nooit kopen”,
tóch aangeschaft en met hun nieuwe hoeders mee naar huis gegaan. 🙂

Want ooit als je de lessen van je “lelijke edelsteen” doorleeft hebt,
zoals ik dat zelf ook ervaren heb, nadat óók ik de “die-zou-ik-nooit-kopen”-edelsteen kocht 🙂 is dit voor mij uiteindelijk een van de mooiste edelstenen geworden uit mijn privé collectie, niet omdat de edelsteen is verandert maar omdat mijn ontwikkeling me een andere kijk op de wereld gegeven heeft, waardoor ik mijn lelijkste edelsteen juist prachtig ben gaan vinden.

© Stichting Edelsteen InspiratieGemstoneShop.nlGemJudith.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *